Jabloně  a recepty z jablek
FOTO: autorka

Jabloně a recepty z jablek

28. 10. 2015

Stromy, které zasadili naši předkové, s námi žijí několik desítek let a stále rodí.

Nepotřebují velké udržování, pouze zaříznout, ustříhnout a těšit se z úrody. Nadešel čas sklizně. Máme nejraději tato červená a zelená jablka k uskladnění na zimu.

Ráda je mám čerstvá i jako kompot na oběd, přidávám 3 plátky zázvoru, citronu i jeho štávu. Dále dělám štrůdl z listového těsta, které vyválím, jablka nastrouhám na hrubém struhadle, přidám cukr, skořici, hrozinky, trochu strouhanky, někdy i ovesné vločky, aby štáva nevytekla, zabalím, pomašluji a dám péci.

Pečený štrůdl pocukruji moučkovým cukrem, k tomu svařák, a máte tváře jako záře, jako za mlada.

ovoce - zelenina příroda recepty zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.