Kachní prschuto
FOTO: autor

Kachní prschuto

29. 1. 2017

Budeme potřebovat:  1 balení kachních prsou, sůl, 40 dkg soli, trochu koňaku, nebo alkoholu.

Na salát: ½ celeru menšího, 1 hrušku, oregano, čili papričku, olivový olej, citron.

Na dip:  ½ lžíce medu, ½ lžíce hořčice Dijon,  ½ lžíce olivového oleje

Nejdříve si z kachních prsou odstraníme kůži. Vezmeme si zapékací mísu, na dno misky nasypeme asi 1 cm soli. Položíme na sůl obě kachní prsa.

Ty zasypeme promíchaným cukrem 40 dkg, se solí, (sůl tak hrstku.) Pak pokapeme koňakem. Kdo nemá, použije rum. Vše zabalíme do folie a dáme do lednice na dva dny. Po dvou dnech se utvoří tekutý cukernatý rosol. Maso vytáhneme a pod tekoucí vodou opereme, důkladně vysušíme. Pak nakrájíme na tenké plátky a dáme na talíř.

Příprava salátu: Na co nejjemnější nudličky nakrájíme nebo postrouháme celer. To samé uděláme s hruškou. Dáme do mísy, osolíme a pokapeme citronem a trochou olivového oleje a kousek čilí papričky. Vše promícháme.

Na dip potřebujeme: ½ lžíce Dijon hořčice,  ½ lžíce medu a ½ lžíce olivového oleje. Důkladně vše promícháme. Vznikne hustá kašička, kterou pak pokapeme kachní prschuto.

Servírujeme na talíř, kolem do kola. Doprostřed dáme salátek, prschuto pokapeme dipem. Chutná perfektně, jako italské nebo španělské prschuto a velmi dobře i vypadá.

 

gastronomie recepty
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.