Sytá barva, výtečná chuť, osvěžující bublinky a šťavnatý pomeranč. Máloco dokáže osvěžit v teplých dnech jako právě tento nápoj. Aperol Spritz se prý začal míchat v 50. letech 20. století, svoji charakteristickou nahořklou chuť získal díky výtažkům z rostlin, bylin a pomerančů. Zde je návod, jak nápoj připravit.
Aperol Spritz
6 cl šumivého vína
2 cl sody
4 cl aperolu
1 plátek pomeranče
kostky ledu
Sklenici naplňte ledem. Ten zalijte aperolem, šumivým vínem a sodou. Nápoj se ozdobí plátkem pomeranče.
HUGO
Méně slavným sourozencem Aperol Spritzu je nápoj Hugo, který namíchal barman v regionu Jižní Tyrolsko na severu Itálie. Do nápojového lístku si ho připisuje stále více českých restaurací. Ten se dělá ze šumivého vína, sirupu z černého bezu a mátových lístků.
15 cl šumivého vína
2 cl sirupu z černého bezu
trocha sody, máta
Jemně smícháme všechny přísady, přidáme dvě až tři kostky ledu a vinnou sklenku ozdobíme plátkem citronu.