Co z hub? Lahodný houbový krém po valašsku
Houbový krém podle Pavla Václavíka

Co z hub? Lahodný houbový krém po valašsku

28. 7. 2018

Houbová sezona je tu! Přemýšlíte, co vykouzlit z darů lesa? Vyzkoušejte netradiční polévku - houbový krém.

Houbaření je skvělá relaxace. „Doma z hub nejčastěji vaříme omáčky, zavařujeme je, část podusíme a uskladníme do mrazáku. Oblíbili jsme si bedly, které ale nepřipravujeme v klasickém trojobalu, pouze je orestujeme na másle se solí a kmínem a jíme s chlebem či bagetou," radí šéfkuchař Pavel Václavík z restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Připravte si lahodný houbový krém podle jeho receptu.

Hříbkový krém (pro 4 osoby)
Suroviny:
100 g másla
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
1 cibule
50 g hladké mouky
200 g čerstvých hřibů
150 ml smetany
500 ml vývaru nebo vody
sůl, pepř

1. Na másle orestujeme dozlatova nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
2. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a provaříme společně s hříbky asi 20 minut.
3. Zalijeme smetanou a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Tip Pavla Václavíka: Pokud bychom se chtěli vyhnout zahušťování moukou, můžeme hned na začátku přidat do vývaru oloupanou a na kostičky nakrájenou větší bramboru.

recepty
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.