Na 4 porce potřebujeme:
1 cibule
200 g mrkve
200 g petržele
200 g celeru
čerstvý kopr
hříbky
4 vejce
100 g másla
250 ml smetany
750 ml vývaru nebo vody
ocet sůl pepř
Postup:
1. Oloupeme cibuli a očistíme kořenovou zeleninu. Cibuli i zeleninu nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na másle.
2. Zalijeme vývarem, smetanou a uvaříme doměkka. Rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.
3. Ve vroucí vodě s octem připravíme zastřená vejce (cca 4 minuty).
4. Do talíře vložíme zastřená vejce, sterilované hříbky a vše zalijeme krémovou kulajdou. Ozdobíme čerstvým koprem.
„Doporučuji vyzkoušet krémovou kulajdu se zastřeným vejcem a čerstvým koprem. Mezi hosty je velmi oblíbená,“ radí Josef Tydlačka, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna.