Drink Touch of Valachy byl oceněn v barmanské soutěži. Foto: Lanterna
Slivovice je jedním z pokladů Valašska (pravda, někdy poněkud nebezpečných). S její výrobou si tady lidé hrají a není se čemu divit, že vzniká spousta pokrmů i dalších nápojů, do nichž se přidává. Jeden z nich – Touch of Valachy – byl dokonce oceněn v celostátní barmanské soutěži.
Touch of Valachy je nápoj vytvořený se základní složkou slivovicí a barman Jiří Malina z Velkých Karlovic s ním zvítězil v soutěži Bohemian Sour o nejlepší drink namíchaný ze slivovice.
Potřebujeme:
30 ml slivovice
10 ml Campari
40 ml citronovo-limetové šťávy
10 ml pampeliškového sirupu
povidlový sorbet
Postup: Vše dáme do shakeru s trochou ledu a smícháme do lahodné chuti.
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)
Pro hodnocení se musíte přihlásit