Bílé těsto: 8 bílků, 150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva
Tmavé těsto: 8 žloutků, 150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva
Ostružinová náplň: 250 g másla, 250 g krystal.cukru, 2 vanilkové pudinky, 600 g ostružin, 500 ml vody
Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření, 125 g 100% tuku
Pracovní postup:
Bílé těsto - Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva
Tmavé těsto - Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva
Na plech vyložený papírem (trošku jej pomastíme) na pečení děláme střídavě bílé a tmavé hromádky těsta a na tmavé těsto navrstvíme zbytek bílého těsta, trošku zarovnáme a pečeme při 200°C asi 20 minut.
Ostružinová náplň - Ostružiny, cukr a 400 ml vody přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Pak přecedíme a ostružiny navrstvíme na vychladlý plát upečeného korpusu . V 100 ml vody rozmícháme pudinky, vlijeme do ostružinové vody a za stálého míchání uvaříme husté želé. Do vyšlehaného másla zašleháme 2/3 vychladlého želé na růžovou náplň.
Ostružinový řez - Plát s ostružinami zalijeme 1/3 teplého želé. Jakmile trochu vychladne, tak potřeme náplní a potřeme čokoládovou polevou, dáme ztuhnout a nazdobíme dle vlastní fantazie. Já použila drobné cukrové ozdoby zakoupené v cukrárně.