Opravdová mňamka je nejlepší z "pevnějších" hub. Já neměla letos to štěstí, tak přikládám recept jen z těch nalezených.
Nakrájíme houby (například růžovky) na větší kousky, stačí na čtvrtky. Na kastrůlku osmažíme nakrájenou anglickou slaninu nebo dobré uzené, přidáme houby, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a zalijeme smetanou - nejlépe na šlehání. Pečeme asi 45 min až 1 hod. při 200 stupních.
Podáváme s bramborem, kaší ale i chlebem. Je to mňamka. Všem přeji dobrou chuť.
Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové. |