FOTO: Elena Valeriánová
Ukrajinské pastorále
24. 2. 2022Jsem duše toulavá a ráda objevuji něco nového, mám raději dobu dřívější než tu dnešní uspěchanou, plnou násilí a neúcty k jiným lidem. Na svých dovolenkových cestách se nikdy nevracím na stejné místo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Michalicová
27.2.2024 14:38
S ukrajinskými zájezdníky ksme byli na dovolené. Bylo to jedno velké překvapení. Nejprve jsme se rozhodli hlasitou hudbu tolerovat, ale po několika dnech zacpávámí si uší nás to kiž přestávalo bavit. V noci nás budili řevem pod našimi okny a blikáním baterkou do oken našeho pokoje - bylo po půlnoci. Poslední den dovolenky vše korunovali nebývalým hlukem a driblováním míčem při hře basketbal uprostřed noci, ten hluk se nesl tmou a odrážel od našich oken. Nezapomenutelná dovolená s milými lidmi.
Jaroslav Kolín
27.2.2022 10:38
Zajímavá reportáž, ale od té doby se dost změnilo. Já navštívil Zakarpatí loni v létě a ten pokrok byl vidět, všude se stavělo. I z té prašné silnice v Koločavě je pěkná asfaltka, jen ty krávy po ní courají dál. Navíc tam přibyl pěkný skanzen. Obchody, a to nejen ve městech, mi připadaly slušně zásobené. I v tak malé vesničce jako je Svoboda, kam jsme museli jít pěšky, protože náš mikrobus se na tu cestu neodvážil, měli slušně zásobený krám a vařili výborné kafe. Ceny pro nás slušné, pro místní asi moc ne. Takže nějaký pokrok by tu byl, otázka ovšem je, co to bude dál.
Eliška Murasová
26.2.2022 11:44
Eleno, díky za přiblížení těžkého života a krásné přírody na Ukrajině.
Hana Polednová
25.2.2022 21:24
Elen, na Ukrajině jsem nikdy nebyla, tak jsem si ráda přečetla Tvé zážitky z cesty s hezkými fotkami. Při tom prvním uveřejnění jsem ještě nebyla na íčku, dobře, že je článek znovu zveřejněn. Obzvlášť v této době, byl dobře vybrán.
Eva Mužíková
25.2.2022 19:08
Eleno, dříve jsem asi článek přehlédla. Jsem ráda, že je zde opět, ale bohužel jako reakce na nynější těžkou dobu. Vylíčila jsi vše tak barvitě, až jsem snad i ten puch cítila.
Marie Ženatová
25.2.2022 06:45
Na Ukrajině jsem byla s manželem před mnoha a mnoha léty a to jen v Mukačevu a Užhorodě - tam jsme nocovali. Ale skutečně nás přímo okouzlila překrásná, malebná příroda. Vždy brzy po ránu jsme si vyšli na procházku městem a přímo nás tehdy šokovala ta ohromná čistota a také to, jak uklízeči nabírali na hroty i každý odhozený kousek cigarety a dávali do odpadkových košů. Lidé tam byli neobyčejně milí a přátelští - moc na ně v těchto dnech myslím ?
Jarmila Komberec Jakubcová
25.2.2022 00:12
Také jsem několikrát navštívila Ukrajinu a moc se mi líbila. V Zakarpatí je mnoho zajímavých památek a malebná krajina.
Alena Tollarová
24.2.2022 19:37
Ráda jsem si tento krásný ukrajinský cestopis přečetla po několika letech znovu, netěší mě ovšem, při jaké příležitosti. Místo aby se mocní starali o to, aby se obyčejní lidé dostali z bídy a žili důstojný život, starají se o své zájmy a lidi jsou jim ukradení. Jsem v tomto směru velký a nenapravitelný snílek, který nedokáže pochopit, proč si lidí ubližují :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA