Ilustrační foto: ingimage.com
Jak nejlépe usnout a která fáze spánku je nejzdravější?
2. 4. 2018Den je zhruba symbolicky rozdělen na třetiny: třetina na práci, třetina na zájmy a záliby a třetina na odpočinek a spánek. Spánek je přirozeným zdrojem energie a vitální síly. Bez spánku by organismus vyčerpáním zemřel. Existuje však mnoho nepravdivých mýtů o spánku, které se pokusíme napravit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
paja; koukal
30.8.2020 18:47
A ještě nesmíme zapomenout na na kvalitní matraci :) Bet té to jistě nepůjde, proto doporučuji se kdyžtak podívat sem: https://comfortmatrace.cz/katalog/
Jana Pytlíková
5.8.2018 16:58
Zajímalo by mě jak řešíte usínání a spánek teď v takových parnech, kdy ani v noci teplota příliš neklesá. Teda pokud nemáte doma klimatizaci. U nás nespíme bez otevřených oken v celém bytě, skoro nahatí, někdy necháme dokonce běžet i ventilátor. V létě převlékám peřiny do saténového nebo perkelového povlečení. Moc pěkné nové saténové povlečení jsem našla tady http://www.kvalitex.cz/satenove-povleceni-luxury-collection-140x200-70x90cm-paola-seda/ Perkelové, jsem dostala od kamarádky, ale nevím kde přesně ho kupovala, ale to asi nebude problém najít. Někdy taky dávám vychladit polštář do lednice, je to takový babský trik, ale skutečně pomáhá. Jak se chladíte vy?
Jana Šenbergerová
3.4.2018 17:59
Nespavost mě naštěstí netrápí. Usínám o půlnoci a když se v noci probudím, zase brzy usnu. Vstávám, když se mi už nechce ležet v posteli. Do kopce bych nešplhala ani náhodou, to snáším špatně i během dne. :-)
Eva Mužíková
3.4.2018 10:08
Eleno, tak jsme na tom stejně. Já jsem si ale marně vzpomínala, jaká má ta barva na konci kopce být... No, ale pak jsem tak nějak usnula... zajímavé čtení.---
Elena Valeriánová
3.4.2018 02:34
Po dvou hodinách spánku jsem se probudila a už více než hodinu přemýšlím, který kopec vyšlapu.
Zdenka Jírová
2.4.2018 23:06
Usnutí je pro mne problémem, s kterým se potýkám již řadu let, se střídavým úspěchem a spíše neúspěchem. Ani lékaři mi neumějí poradit.
Dana Puchalská
2.4.2018 09:08
Já spím dobře a o kopci si nemusím nechat zdát. Ale ráda to přepošlu mé kamarádce. Ta má s usínám doopravdy problémy. A uvidíme jak jí to pomůže.
Zuzana Pivcová
2.4.2018 08:45
Tolikrát už jsme tu diskutovali, kdo jak spí, bohužel to je velmi individuální a u někoho celoživotní problém. Je ale pravda, že by si měl každý spánek chránit co nejvíce. O představě stoupání do barevného kopce slyším poprvé. Proč zrovna to?
Věra Ježková
2.4.2018 07:49
Jak nejlépe usnout? To bych taky ráda věděla. Osvědčené rady na mě nezabírají, nebo je nemůžu uskutečnit. Ale jsem s tím smířena a neznepokojuji se, když dlouho nemůžu usnout a v noci se budím. Tělo (nebo duše?) si řekne.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA