Hana Podolská v Uměleckoprůmyslovém muzeu: salon, který oblékal Mandlovou i Gollovou
Fotografie z vernisáže. Foto: Michaela Bučková

Hana Podolská v Uměleckoprůmyslovém muzeu: salon, který oblékal Mandlovou i Gollovou

30. 8. 2018

V Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze začala výstava věnovaná prvorepublikové legendě české módy Haně Podolské. Ta potrvá do 20. ledna.

naše tipy výstavy
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Těším se na přehlídku. Určitě to bude skvělé. Koukal jsem jsem na videa a fotky z minulých a moc se mi líbily.
Marie Doušová
Musí to být nádherná výstava vkusného oblečení.
Elen Zajíčková
Je fajn, že nezapomínáme a hýčkáme si naše klenoty i z oblasti odívání. A to nejenom v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Jsem poctěna, že na módní přehlídku Písecká brána 25. září se nám podařilo získat butik, kde se nabízí hlavně oděvy značky Rosenbaum, která pochází téměř z toho samého období jako salon Podolská. Značka nezanikla, ale pokračuje v tradici vysokého krejčovství od roku 1907 až dodnes. A že jde o nádherné , stylové , vkusné a kvalitní modely jsem se už měla možnost přesvědčit. Takže i my ,na Písecké bráně připomeneme tradici vkusu a elegance české mody.
Dagmar Bartušková
Tuto výstavu si nenechám ujít. Určitě se bude na co dívat.
Jitka Hašková
Už se těším, až se tam s Věrou podíváme.
Danka Rotyková
O salonu této dámy jsem slyšela v době dospívání několikrát od své maminky. Maminka byla velmi šikovná švadlena, nejen naši rodinu oblékala až do 90. let min. st., a to velmi vkusně až do svých 80 let. Když jsme její dílo pochválili, obvykle říkala: "no, u Podolské by to ušili líp, ale já nejsem Podolská". Na výstavu se už těším.
Zuzana Pivcová
O salonu pí. Podolské jsem slyšela už v mládí od maminky v souvislosti s manželkou prezidenta Beneše paní Hanou.
Věra Ježková
Chystáme se tam s Jitkou H. A viděla jsem reportáž v televizi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%