Kde vznikla skladba Tichá noc?
Kostel svatého Mikuláše v Oberndorfu

Kde vznikla skladba Tichá noc?

24. 12. 2018

O půlnoční mši na Štědrý den roku 1818 poprvé zazněla v kostele svatého Mikuláše v solnohradské vesničce Oberndorf skladba Tichá noc, dnes patrně nejslavnější vánoční píseň světa.

Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Za 200 let se píseň stala mezinárodní a je dobře, že je tak známá. Také se mi líbí píseň i její příběh.
Jaroslav Kolín
My jsme tam jednou o adventu byli. Bohužel zrovna nebyl sníh, ale i tak moc pěkné, ani těch turistů nebylo moc.
Marta Nosková
Před chvilkou jsem shlédla film "Věčná píseň" a Maru Radvanové moc děkuji za zde uveřejněný odkaz.
Věra Ježková
Je to krásná melodie. Nejradši mám originální text.
Maru Radvanová
Pořad v televizi jsem neviděla, ale velice se mi líbil film VĚČNÁ PÍSEŇ který , pokud jste jej neviděli je možno shlédnout zde: http://www.tarak.cz/vecna-pisen/
Zuzana Pivcová
Pořad jsem u sestry také viděla, zaujalo mě i to o po letech objeveném Mohrově hrobě. Trochu mi ale vadí, že dnes vítězí anglický text Scilent Night.
Danka Rotyková
Bez této vánoční písně by to nebyly ty pravé Vánoce. Pořad v televizi byl moc pěkný.
Marie Seitlová
Také jsem sledovala v televizi tento pořad, zajímavý. Píseň mám moc ráda
Dana Puchalská
Ano. Elena to napsala za mně.
Elena Valeriánová
Na Štědrý den byl na ČT 2 věnován vzniku této písně celý pořad, bylo to moc krásné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%