Online senioři
Ilustrační foto: ingimage.com

Online senioři

12. 10. 2019

Informační technologie přestávají být pro dříve narozené tajemným krajem, v jehož zákoutích se okamžitě ztrácejí.

internet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alois Kavan
S tou cenou za připojení k internetu je to jak kde a jak od koho. Já v Blansku platím měsíčně 149 Kč za rychlost do 8Mb, takže v pohodě můžu sledovat např. veškeré přímé sportovní přenosy. Co mě z jiného soudku naopak mrzí, je chování facebooku , který mi zablokoval účet po té, co jsem si jej opatřil svou fotkou ze základní školy.
Magda Škodová
Počítače se začaly běžně používat aspoň v zaměstnání v devadesátých letech dvacátého století. V té době bylo dnešním sedmdesátníkům kolem 45 let, takže již počítače používali. To, že nejsou 24 hodin denně na síti není způsobeno jejich negramotností, ale spíš tím, že se ještě umí bavit "na živo". Většina z těch "negramotů" umí poslat mail a dokonce pracovat v nějakém programu, který běžně v práci používali. Pokud nemají doma internet, tak je to většinou otázka ceny připojení - za několik stovek měsíčně má spousta důchodců jídlo na celý týden. A mobil? Příjemné zpestření cesty v MHD, v čekárně u lékaře, ve škole při vyučování...vyzvánění a hulákání opravdu potěší všechny kolem.
Alois Kavan
Ve svých 70 letech jsem začal pociťovat něco jako sociální vyloučení, protože v sousedství různých mobilů, počítačů a internetu jsem si připadal jako negramotný. Tak jsem se nakonec rozhodl se sebou něco udělat. Zakoupil jsem si počítač s připojením na internet a v kursu nadačního fondu manželů Klausových jsem získal osvědčení o způsobilosti k užívání osobních počítačů. To bylo v roce 2009. Nyní mám v užívání tři počítače s různými operačními systémy, dvě tiskárny a jeden skener a do mého života se po této stránce vrátila spokojenost. Takže chlapci a děvčata, nebojte se toho, je to zábava, je to i poučení, je to ta nejlepší maturita života.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%