Ilustrační foto: ingimage.com
Lidé ztrácejí schopnost soustředit se na podstatné věci
24. 3. 2020
Kvalitní jídlo, odpočinek, spánek, zajímavá kniha, povídání si s přáteli, procházka v přírodě. To jsou nejpodstatnější věci, které dokáží udělat život lepším, ba dokonce zlepšit zdraví. Problém je v tom, že je většina lidí považuje za věci obyčejné, samozřejmé, nudné. Tak nudné, až je vyřazuje ze svých životů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
25.3.2020 07:57
Ano ke všemu člověk celý život dospěje, anebo také ne. Kdo se pořád za něčím usilovně honí, je docela uštvaný a stejně nenajde to, co chce. Anebo ani neví, co vlastně chce. Kdo dosáhne zklidnění sám v sobě, tomu se žije snáz . Většinou poznatek přijde se stárnutím, kdy si člověk uvědomí, co je podstatné a co je pomíjivé.
Zuzana Pivcová
24.3.2020 17:54
Ano, kdo umí poznat, co je důležité, zpravidla obstojí v životě lépe. Někdy v celém životě, někdy se k tomu pracně "prokousává" až třeba do závěrečné fáze svého života. Ale na to neexistuje jednotný recept právě tak jako na nemoc. Jak někdo řekl: Neléčíme nemoc, léčíme člověka. Ale uzdravit se může nebo musí, pokud chce, každý sám. A k tomu potřebuje souznít s tím, co se mu v žití nabízí. Jednoho naplňuje cestování, tak ať jezdí. Druhého četba, která třeba mnohé jiné nezaujme. A třetí jen kouká kolem sebe a učí se vnímat krásy. Podstatné je to osobní "naše". A to si myslím, že si každý dokáže z té přemíry informačního a dalšího "blahobytu" vybrat sám.
Jitka Caklová
24.3.2020 17:33
Mně se článek líbí. Od Deepak Chopra mám jedinou knížku a dovoluji si říci, že je to můj oblíbený autor. Jsem na tom, jako "sedmdesátiletá Dana". Víc jak čtyřicet mám v Americe, ve státě Ohio bratra, nikdy jsem tam nebyla, i když možností bylo dost. To ho raději vítám a poskytuji mu azyl, u nás doma. Nikdy jsem neletěla letadlem, v zahraničí jsem byla nejdál, za hluboké totality, autobusem na okružní jízdě Lvov - Užhorod - Kyjev a před devatenácti lety na svatební cestě v Chorvatsku (Zaton Veliki), autem. Prostě cestování není mojí zálibou. A abych někam jezdila načerpat energii a cestou domů ji ztratila, třebas jen proto, že jezdí jiní, abych se jim vyrovnala, tak to ani náhodou :-) To si raději sednu na zahradě na houpačku u jezírka a čtu si z pár svých oblíbených knížek. Moudré knížky mohu číst stále dokola a i po několikerém čtení se vždy o sobě dozvím něco nového. Vědění o čem můj život je, je k nezaplacení :-) :-)
Jana Šenbergerová
24.3.2020 14:18
Článek se mi líbí a to, co je na ilustrační fotografii mi také není cizí. Když není lidstvu rady, přijde nejdřív něco, co ho má přivést na jiné myšlenky. Teprve když to nepomůže, dojde na to, že už nemusí být pomoci. Nikdy neuškodí zamyslet se. Hanko, tím se netrapte, myslím, že občas máme každý slabou chvilku.
Svatava Páleníková
24.3.2020 14:03
Jak se říká, v jednoduchosti je síla. Nechci rozdmýchávat vášně, ale společnost už byla přesycená konzumem. Možná právě teď přicházejí ty chvíle, kdy si vzpomeneme na ty obyčejné věci, jak píše autorka článku. Pěkně napsaáno.
Hana Šimková
24.3.2020 14:00
Asi se budu muset omluvit za svoji reakci, možná, že nynější situace mi trochu bere nervy. Doufám, že všechno pomine a budeme se tedy zamýšlet jak říká Danka
Danka Rotyková
24.3.2020 13:49
Tak jsem asi divná, ale mně se líbil článek i ta fotografie. Paní tam poslouchá zřejmě hudbu nebo něco hezkého a relaxuje. Vůbec mi nevadí takové články a ani se mi nezdá, že je to ponaučování. Je to konstatování faktů. Člověk se celý život za něčím žene, aby na konci pochopil, že vlastně to nejdůležitější je zároveň to nejjednodušší. S koronavirem to nemá souvislost. Ale je možné, že až pandemie pomine budou se někteří lidé zamýšlet právě tak, jak to popisuje článek. Promiňte mi, je to jen můj názor.
Věra Ježková
24.3.2020 13:41
Článek se mi líbí. Vůbec nemám dojem, že mě poučuje. Už svou dikcí ne. Neobsahuje žádná nabádání k něčemu, žádné výzvy k inspiraci.
Hana Šimková
24.3.2020 13:02
Víte sám, že o tom to není.Článek je přece o tom, jak jsme se měli chovat před virem. Dnes to přece neplatí. Se žádnými přáteli se přece scházet nesmíme atd.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA