Ilustrační foto: Pexels
Danka (64): Po ztrátě manžela bolest trvala tři roky
7. 1. 2022Milé vdovy, pokud máte chuť a chcete si přečíst můj příběh, tady je. Předem bych vám na základě zkušenosti chtěla říci, že s bolestí budete žít po určitou dobu, ať budete mít pomoc jakoukoli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
11.1.2022 17:05
Jsou to životní zlomy, pokud není člověk ještě moc starý a má rodinu a přátele, tak se snáze vyrovná , přesto přichází chvíle, kdy je člověk hluboce sám a moc se mu stýská. Neexistuje recept, jak na to, každý jsme jiný. Ale žijme i přes tu ztrátu pro sebe i ostatní. Vše je jen dočasné.
Daniela Řeřichová
9.1.2022 19:09
Vnímám toto téma jako velice citlivé. Společnost je nastavena na mládí, krásu, radost, zdraví, výkon. Smrt začíná být tabu. Trvalo mnoho let, než se v legislativě vůbec začala projednávat otázka paliativní péče. Ještě v minulém století přitom bylo v rodinách běžné zajímat se o poslední chvíle člověka. Bohužel patřím mezi ty, které přišly po 47 letech o manžela, který byl zároveň tím nejlepším kamarádem a kolegou. Souhlasím s Dankou, že kdo neprožil tuto ztrátu, nemůže porozumět. Ale vůbec si nedovedu představit hrůzu přežít své dítě. To je bolest do konce života. Každý se vyrovnává po svém. Já jsem po počáteční rezignaci převzala štafetu naší společné práce a nepřestala pěstovat vztahy s přáteli. Velkou motivací jsou pro mne vnoučata, zájmy a plány. Stesk a slzy tu ale budou napořád. Přeji každému v této situaci, aby našel důvod proč žít.
Alena Velková
9.1.2022 04:44
Omlouvám se za počet hvězdiček. Mělo jich být 5, protože mě článek zaujal.
Jana Jurečková
8.1.2022 20:23
Milá Danko, já zatím manžela mám. Přesto si dokážu představit Vaši bolest i po tolika letech. Je mi Vás líto. Já jsem během svého života přišla o dcerku a dospělého syna. Opravdu nevím, jak jsem to vše zvládla a dokonce začala normálně žít. Na tuto otázku neumím odpovědět ani sama sobě....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA