FOTO: Z archivu Kristiána Svobody
Příběhy starých fotografií: Praha a hospoda v Habru
1. 4. 2023Hned po zimě, v polovině března roku 1922 dostal mistr zakázku v Praze na Vinohradech na náměstí Krále Jiřího. Zřizoval tam pan Kraus tovární šití prádla a potřeboval nějaké úpravy a opravy. Tož jsme brzy ráno jeli vlakem z Mnichovic na tuto práci do Prahy, náš mistr a Josef Nechvátalů a já.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
5.4.2023 16:35
To jsou krásné vzpomínky, příběhy jak ze starých knih. Lidé byli pracovití a sháněli práci. Dnes na Úřadu práce tlupa nezaměstnaných, vymlouvají se, pracovat jim nevoní, proč také, když dostanou dávky aniž by hnuli prstem.
.
Lenka Kočandrlová
4.4.2023 17:33
Takovéto příběhy miluji - jsou opravdové ! Kam se hrabou výmysly z knih. Škoda,že moji předkové si nic nezapisovali,já neměla čas se ani rodičů pořádně vyptat , a dnes lovím útržky času minulého, kde se dá.
Anna Novotná
2.4.2023 00:28
To je skvělé! Mám velkou radost - jako kdyby na člověka přímo dýchala ta doba, kterou dávno odvál čas. Hodnotím plný počet hvězdiček - jen se mi nepodařilo je správně vyznačit a už mi to nejde opravit, tak se omlouvám. Krásný autentický příběh, který přímo vyvěrá z původní staré fotografie.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA