Je potřeba užít si každý den, ne čekat na oběd, na večeři a pak na smrt, říká sedmdesátiletý Jindřich Berka
FOTO: Z osobního archivu Jindřicha Berky

Je potřeba užít si každý den, ne čekat na oběd, na večeři a pak na smrt, říká sedmdesátiletý Jindřich Berka

2. 11. 2024

Nerad se nudí. V sedmdesáti hraje tenis, chodí do posilovny, s podobně starými kamarády vyrážejí na treky do hor, v nemocnici pomáhá jako dobrovolník. "Není každý den zalitý sluncem. Důležité je smířit se s tím, že se v životě střídají úspěchy s neúspěchy, radost i pláč," říká Jindřich Berka.

Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.8 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindřich Berka
Pokorný jsem když odcházím z nemocnice kam docházím za těžce nemocnými pacienty nebo i umírajícími, abych jim poslední chvíle zpříjemnil. Ale nikdy nebudu pokorný za to, že mě někdo neoprávněně napadá a vymýšlí si. Jindra
Jindřich Berka
paní Valeriánová, co byste dělala vy na mém místě, když vás neustále při každém mém článku někdo osočuje, píše nepravdu? Já potom neumím být pokorný. Nenastavím druhou líc!!! Takový jsem a určitě jinak bych takto nereagoval. Já neumím závidět a kydat na někoho špínu a mít z toho radost. Asi jsem měl mlčet. Aspoň tady není nuda. Růžové články a idylky já psát neumím. Jindra
Elena Valeriánová
Vždy mě rozladí, když si po přečtení článku pročítám diskuzi, která se zvrhne v poněkud vulgární přestřelku. Přesně tak je to i v tomto případě. Přeji Vám pane Berko, abyste mohl ještě dlouho žít tak, jak žijete. Ale myslím, že osočovat jiné lidi ze závisti a hlouposti nesvědčí ve Váš prospěch, trochu pokory a slušnosti by Vám neuškodilo.
Jindřich Berka
Nevím proč bych měl být dacan. Já se pouze bráním z nařčení a výmyslů. Co chcete kritizovat? Můj život? Zpochybňovat? Přijeďte za mnou do Opavy. Pojďte se mnou na hřiště. Pojeďte se mnou na hory. Pochopitelně je zde plno lidí, co závidí. Já lidem přeji. I těm kterým nejsem sympatický. Honzo já jsem si ty otázky nevymyslel!!!! Pouze jsem po pravdě odpovídal. Důležité je jestli se vám mé odpovědi líbily či nelíbily, ale hledat hnidy a mlžit to jsem si nezasloužil. Ano já říkám, co si myslím. Takový jsem a takového mě musíte brát i kdy se vám to nemusí líbit. Respektuji názor druhého, ale proti lži musím vystoupit. To dělám celý život. Mám takové své přísloví: "Pokud mě někdo potřísní, tak hodím oblečení do pračky".
Eva Mužíková
Honzo, diky za další zajímavý rozhovor.
Anna Potůčková
Ono se říká, že podle sebe soudím Tebe. A pokud se zde nálepkují některé Íčkařky za hloupé, tak asi z titulu že se za hloupého tím pádem považujete také.
Jan Zelenka
Mám z exhibisticky pojatého článku velmi smíšený dojem. Pochopitelně panu Berkovi přeji jeho aktivity a nezávidím. To, co píše o svých zdravotních problémech, skoro vylučuje jeho aktivity, o kterých píše. A vulgární diskuse se mi vůbec nelíbí. Něco to o povaze naznačuje.
Jarmila Komberec Jakubcová
Každý máme svůj styl života, někdo je více aktivní a sportuje, jiný má jiné záliby.Vadí mi, že v diskuzi nálepkujete některé íčkařky, že jsou hloupé. To je váš úhel pohledu.Protože paní J.C. osobně znám, tak mi to vadí.Nesudte lidi jen podle sebe. Jinak vám přeji hodně zdraví, optimismu a pohody v dalším životě.
Hana Rypáčková
Tedy , nebýt toho hnoje v diskuzi, je to hezký pohled do života... Stejně si z článků a diskuzí vytvářím obrázek člověka. A zdálo se mi ,že Jindřich umí žít a naplňovat hezky své bytí. Přeji hodně zážitků..
Romana Koníčková
Dacan, ale aktivní :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%