Spisovatelka a novinářka Scarlett Wilková. FOTO: Jaroslav Fikota
Vekslování se týkalo všech, říká spisovatelka Scarlett Wilková
13. 3. 2025Autorka několika bestsellerů vydává novou knihu. Její název je neobvyklý stejně jako doba, ve které se děj odehrává. "A její hrdinka je také zvláštní. Ale hlavně chytrá," říká v rozhovoru pro portál i60 svou novou knihu představuje novinářka a spisovatelka Scarlett Wilková.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miloslava Richterová
18.3.2025 18:41
To se děje i dnes, hera, máslo i vejce jsou občas při nákupu limitovány počtem, protože zájemců je mnoho a momentálně levnějšího zboží málo.
Zdenka Soukupová
18.3.2025 17:15
Vekslování se asi opravdu netýkalo všech, u nás na vesnici ho taky nepamatuju. Ale s tím nedostatkem zboží mám malou příhodu, kterou prostě nemůžu zapomenout. Banány a pomeranče bývaly tenkrát jen před vánocemi, alespoň u nás na té vsi. Kupující měl nárok na 1 kg banánů. Jedna paní měla 5 dětí, z toho jedno postižené, a tak prosila o dvě kila. Prodavačka to odmítla a některé ženy ve frontě té paní ještě vynadaly, co si to dovoluje. Tak asi tak.
Miloslava Richterová
18.3.2025 16:47
Veksláctví, šmelina a honba za zbožím kvetla možná tak v Praze, nemůžete to takhle zevšeobecňovat, netýkalo se to všech, děkuji za reklamu na knihu, kterou si určitě nekoupím. Nechodila jsem prosit prodavačky, aby mi něco schovaly pod pultem, normálně jsem si zboží kupovala. Jestli je něco vymývání mozků, tak pořád dokola tohle: nic nebylo, jen ty regály prázdné. Hlavně mi pořád nepodsouvejte váš názor, že starší lidé vytěsňují a nic si nepamatují.
Jarka Jendrisková
17.3.2025 21:12
Paní Scarlett, vaše antihrdinky (potvory, jak sama říkáte) mě baví! Kniha přečtená za dva dny, jako pamětnice jsem ocenila reálie.
Dobrá práce.
Jiří Dostal
15.3.2025 05:49
:-) Taky jsem tu měl , zřejmě závadný, příspěvek, ale jedině TEREZA... a, paní Kočandrlová, wechsler je , jak jistě víte, obyčejný směnárník, takže pejorativním vekslováním se přímo chlubíte. Lepší je nevědět nic, zato to vědět správně... :-)
Lenka Kočandrlová
14.3.2025 14:08
Vekslování se všech netýkalo,já nikdy takhle k bonům nepřišla. Ve Varech bylo jednodušší přijít k západní měně např. v lázních, přes známé co dělali maséry,lázeňské, v hotelech atd. Dokonce si nevzpomínám,že by se okolo Tuzexů ,a že ve Varech jich bylo několik, vyskytovali nějací veksláci. To bylo asi spíš v Praze.
Blanka Lazarová
13.3.2025 22:03
Pěkný rozhovor. Děkuji. Škoda, že S.W. nebude v Brně. Tak si aspoň něco od ní přečtu. :-)
Anna Potůčková
13.3.2025 15:06
Díky za zajímavý rozhovor. Myslím si, že setkání se čtenáři je jistě zajímavé
Věra Ježková
13.3.2025 10:46
Děkuji za rozhovor. Knížku si ráda přečtu. 7. dubna bohužel nebudu v Praze. Jinak bych určitě přišla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA