M.M. Klosová: náš život
je koktejl radosti i smutku

M.M. Klosová: náš život
je koktejl radosti i smutku

20. 5. 2014
Modelky Zpovídání
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Dobrý den, paní Klosová,špatně si to vysvětlujete, jen jsem se snažila dokumentovat, jak to bylo na FFUK Praha,přibližně v té době, o které píšete.Rozhodně nepoužívám lehce nabroušený tón.Žádnou svoji představu Vám nevnucuji, ale, žel, prezentujete se tady jako někdo,kdo vše zná a všemu rozumí. Jak bych Vám prosím mohla vnutit SVOU představu o délce vyučování FJ?Toto nemá logiku.A celkem je mi jedno, co vše jste v rozhovoru odhalila.To je jen Vaše věc. Číst snad může každý, co chce. Rovněž Vás nepoučuji, to bych si nedovolila.Přesto Vám přeji pěkný den a do další diskuse s Vámi nechci vstupovat, proto prosím i Vás o totéž.Děkuji.
Marie Magdalena Klosová
Vážená paní VStein -Nováková.Cítím ve Vaší reakci "lehce" nabroušený tón a můžu jen odhadovat, proč asi.Vše,co jsem v rozhovoru o sobě prozradila,je prostě TAK,ať se Vám to líbí nebo nelíbí.Že je to tak,je možná dáno tím, že SVVŠ jsem studovala v Ostravě a ne v Praze a filozofickou fakultu v Olomouci na UP a nikoliv na UK v Praze.Obě města se mají k Praze dost provinčně,a to bohužel i dnes,natož v těch "hektických" dobách,jak říkáte, protože pod slovem hektický si představuji "kapánek" něco jiného,než ostravský komunistický "mamulovský " dril.Neměla jsem v úmyslu nikoho obtěžovat svým životopisem a myslím,že se mi to podařilo.Nikdo vás nenutí mé příspěvky číst.Možná,že byste mi chtěla vnutit i SVOU představu o tom,že jsem francouzštinu učila celý život,protože Vy ano?A na "ivrit" se podívám do slovníku,nevím,co znamená a nečekám poučení.Také zdravím.
Marie Magdalena Klosová
Paní Beato,mozkové závity jsou jen tak opotřebované,jak si sama připustíte.Ale francouzštinu bych doporučila učit se s někým,kdo Vám "předvede"výslovnost a po kom to bez obav budete moci zopakovat.Pak je to radost.
Renata Zadražilová
Z Francie znám jen Paříž, kde jsme strávili tři hektické dny, prošli jsme ji skrz naskrz, přesto by tam člověk podruhé, potřetí, počtvrté měl kam jít a co obdivovat... Láká mě francouzský venkov, ale tam moc nabídka CK není, a když ano, je to pro mne příliš velká suma.
Vladka Steinová
Dobrý den, paní MMKlosová, dík za Vámi předložené C.V. Studium na SVVŠ mě taky "postihlo", ale nemám vědomost o tom, ža by se na přírod.větvi povinně přidělovaly cizí západní jazyky ať už retorománské, či germánské,-na naší SVVŠ na větvi humanitní byla vedle RJ a latiny FJ povinná,na druhé tzv.,přírod.větvi, jak Vy píšete- biologicko-chemické větvi, byla možnost výběru mezi FJ, AJ a NJ. A myslím, že v této době bylo vše centrálně řízeno z tehdejšího MŠ. V letech 1968-1973 jsem studovala obor ČJ aFj, později ještě historii a ivrit na Filosofické fakultě UK Praha. Nemohu dost dobře souhlasit s tím že by "jediný živý dotek",jak uvádíte, byl asistent na fakultě, existovaly i v této hektické době,která je stále napadána, výměnné pobyty studentů, různé studijní akce, jak vyjet do této země a zdokonl,ait se v jazyku, nebo to přímo úměrně navazovalo na naši budoucí pedagogickou činnost.Patřila jsem "díky" bratrovi, který emigroval v r. 1968 do skupiny lidí, co měli "škraloup"a deviz.přislib nedostali, ale v rámci prohloubení studia jazyka opravdu nebyl problém vycestovat.Toto FFUK Praha a její akademické vedení podporovala a myslím,že i Olomoucká univerzita.S pozdravem VStein-Nováková
Svatava Páleníková
Moc pěkný rozhovor, paní Marie Magdaleno, budu držet palce na módní přehlídce a přeji v životě jen vše hezké.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%