M.M. Klosová: náš život
je koktejl radosti i smutku
20. 5. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
22.5.2014 08:29
Dobrý den, paní Klosová,špatně si to vysvětlujete, jen jsem se snažila dokumentovat, jak to bylo na FFUK Praha,přibližně v té době, o které píšete.Rozhodně nepoužívám lehce nabroušený tón.Žádnou svoji představu Vám nevnucuji, ale, žel, prezentujete se tady jako někdo,kdo vše zná a všemu rozumí. Jak bych Vám prosím mohla vnutit SVOU představu o délce vyučování FJ?Toto nemá logiku.A celkem je mi jedno, co vše jste v rozhovoru odhalila.To je jen Vaše věc. Číst snad může každý, co chce. Rovněž Vás nepoučuji, to bych si nedovolila.Přesto Vám přeji pěkný den a do další diskuse s Vámi nechci vstupovat, proto prosím i Vás o totéž.Děkuji.
Marie Magdalena Klosová
21.5.2014 18:09
Vážená paní VStein -Nováková.Cítím ve Vaší reakci "lehce"
nabroušený tón a můžu jen odhadovat, proč asi.Vše,co jsem v rozhovoru o sobě prozradila,je prostě TAK,ať se Vám to líbí nebo nelíbí.Že je to tak,je možná dáno tím,
že SVVŠ jsem studovala v Ostravě a ne v Praze a filozofickou fakultu v Olomouci na UP a nikoliv na UK
v Praze.Obě města se mají k Praze dost provinčně,a to bohužel i dnes,natož v těch "hektických" dobách,jak říkáte,
protože pod slovem hektický si představuji "kapánek"
něco jiného,než ostravský komunistický "mamulovský "
dril.Neměla jsem v úmyslu nikoho obtěžovat svým životopisem a myslím,že se mi to podařilo.Nikdo vás nenutí mé příspěvky číst.Možná,že byste mi chtěla vnutit i
SVOU představu o tom,že jsem francouzštinu učila celý život,protože Vy ano?A na "ivrit" se podívám do slovníku,nevím,co znamená a nečekám poučení.Také zdravím.
Marie Magdalena Klosová
21.5.2014 17:39
Paní Beato,mozkové závity jsou jen tak opotřebované,jak si sama připustíte.Ale francouzštinu bych doporučila učit se s někým,kdo Vám "předvede"výslovnost a po kom to
bez obav budete moci zopakovat.Pak je to radost.
Renata Zadražilová
20.5.2014 14:10
Z Francie znám jen Paříž, kde jsme strávili tři hektické dny, prošli jsme ji skrz naskrz, přesto by tam člověk podruhé, potřetí, počtvrté měl kam jít a co obdivovat... Láká mě francouzský venkov, ale tam moc nabídka CK není, a když ano, je to pro mne příliš velká suma.
Vladka Steinová
20.5.2014 13:48
Dobrý den, paní MMKlosová, dík za Vámi předložené C.V. Studium na SVVŠ mě taky "postihlo", ale nemám vědomost o tom, ža by se na přírod.větvi povinně přidělovaly cizí západní jazyky ať už retorománské, či germánské,-na naší SVVŠ na větvi humanitní byla vedle RJ a latiny FJ povinná,na druhé tzv.,přírod.větvi, jak Vy píšete- biologicko-chemické větvi, byla možnost výběru mezi FJ, AJ a NJ. A myslím, že v této době bylo vše centrálně řízeno z tehdejšího MŠ.
V letech 1968-1973 jsem studovala obor ČJ aFj, později ještě historii a ivrit na Filosofické fakultě UK Praha. Nemohu dost dobře souhlasit s tím že by "jediný živý dotek",jak uvádíte, byl asistent na fakultě, existovaly i v této hektické době,která je stále napadána, výměnné pobyty studentů, různé studijní akce, jak vyjet do této země a zdokonl,ait se v jazyku, nebo to přímo úměrně navazovalo na naši budoucí pedagogickou činnost.Patřila jsem "díky" bratrovi, který emigroval v r. 1968 do skupiny lidí, co měli "škraloup"a deviz.přislib nedostali, ale v rámci prohloubení studia jazyka opravdu nebyl problém vycestovat.Toto FFUK Praha a její akademické vedení podporovala a myslím,že i Olomoucká univerzita.S pozdravem VStein-Nováková
Svatava Páleníková
20.5.2014 11:56
Moc pěkný rozhovor, paní Marie Magdaleno, budu držet palce na módní přehlídce a přeji v životě jen vše hezké.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA